WK Veldcross 2012 in Koksijde

Mathieu van der Poel is zaterdag in Koksijde zoals verwacht wereldkampioen veldrijden bij de junioren geworden. Na 21 overwinningen uit 24 wedstrijden liet hij ook de regenboogtrui niet ontglippen. Wout Van Aert werd op een handvol seconden tweede en Quinten Hermans en Daan Soete lieten zich de bronzen medaille in de spurt afsnoepen door de Fransman Quentin Jauregui. 

De eerste helft van de wedstrijd liet niet meteen het beste verhopen voor van der Poel, de zoon van ex-renner Adrie. In de technische stroken van het Koksijdse parcours liet hij zich op zo veel fouten betrappen dat de Belgen aanvankelijk vrij spel kregen. Zo sloot Van Aert in zijn eentje de eerste ronde af met een voorsprong van tien seconden. Die liep op naar vijftien seconden met Van der Poel, Bertolini, Jauregui, Soete, Hermans en Van Tichelt achter zich. 


Soete was de eerste om naar Van Aert te rijden en na hem volgden eerst Jauregui en Van Tichelt en uiteindelijk ook Van der Poel en Hermans. Eerst kwam Soete alleen aan de leiding. Daarna opnieuw Van Aert en toen waren we al in de vierde van de zes te rijden ronden.


Maar toen waren de slechte momenten van Van der Poel voorbij en drukte hij zijn stempel op de titelrace. Van Aert bood sterk weerwerk maar met meer macht en langere benen bleef Van der Poel baas. Zestien jaar na de wereldtitel van Adrie is het de beurt aan zoon Mathieu.

JAN
28
WK Veldcross 2012 deel 1
JAN
28
WK Veldcross 2012 deel 2