Italiëreis dag 11: Milano

 In Italie 2017 - 2018

Dag 11 begint vroeg voor de zesdejaars van Sint-Jozef. Om 7 uur staan Robbe VD, Rune, Simon VDP en Sander klaar om de bus in te laden. De eerste koffers zijn van de leden van de befaamde cappuccinoclub. Dit zijn meteen 44 koffers. Ja dames en heren, de laatste keer cappuccinoclub en het record wordt verbroken. 2 personen meer dan het eerdere record! De cappuccinodrinkers nemen met spijt afscheid van hun ochtendroutine. In de buurt van ons volgend hotel is er jammer genoeg geen leuk barretje om cappuccino’s te drinken.

Na een lekker ontbijt, vertrekken onze zesdejaars om half 9 naar Milaan. Deze rit zal meer dan 5 uur duren, maar daar is niemand treurig om. Alle slaapgelegenheden zijn welkom na een leuke avond in de bar! In de kundige handen van de Cois, begint de Doornroosje-express aan een rustige lange rit. Er bevinden zich heuse prinsen en prinsessen op de bus. Zij verdienden met het Romespel een VIP-arrangement.

Om 10u maken we onze eerste stop voor een plaspauze. Om 12u herhalen we dit, maar dan iets langer. Dit is ook een grotere stop, er bevindt zich hier een Burger King. Natuurlijk wordt daar gebruik van gemaakt door meerdere zesdejaars. Eggy en Bart Raats kiezen toch liever voor een pizza.

Om 20 na 12 rijdt de volgeladen bus weer de baan op. Nog 2u te gaan voor de zesdejaars in Milaan als echte zakenmannen en zakenvrouwen kunnen kuieren door de magnifieke stad.

Wanneer cois met de bus wegrijdt van het metrostation waar hij ons afzette, komen de leerkrachten tot het besef dat ze de wandelingen niet bij hebben. Gelukkig komen meneer Peeters en Cois to the rescue. Ze keren terug en zorgen ervoor dat de wandelingen tot bij de zesdejaars komen. Wel spijtig vinden de meisjes, die stiekem al hoopte op een dagje shoppen. (Girls Will be girls)

Van een stad moet je meer zien dan alleen de oppervlakte denkt Ids. Perongeluk maar vakkundig demonteert hij milaan, beginnende bij een bloembak aan het startpunt van de wandeling. Deze keer komt het rode hoofd van Ids niet door de zon maar door welgemeende spijt. Het is niets Ids je komt er wel overheen.

De metro nemen blijkt niet altijd zo simpel te zijn. Verschillende zesdejaars bewijzen dit vandaag. Michel is de eerste, hij ziet Ingrid Hooreweghe de metro afstappen en besluit haar te volgen. Jammer voor Michel, hij blijkt een halte te vroeg zijn afgestapt. Zijn vrienden zwaaien hem vanuit de metro uit. Gelukkig haalt hij ze later weer in.

Lore en Britt hebben ook problemen met de weg in Milaan. Weer komt de metro erbij kijken. Wanneer hun vertrouwde gids Loes hen alleen laat, moeten ze zelf de weg vinden naar de verzamelplaats. In plaats van tram 3 te nemen, nemen zij op metro 3. Wanneer ze zich al op metro 3 bevinden bellen ze hun gids op. Loes vertelt hen dat ze een tram moeten nemen. Na veel verkeerde wegen komen ze dan toch op het juiste pad terecht.

Even een update over de zoektocht van Anouck. De trouwe lezers weten dat zij op zoek is naar een specifiek parfum. Jammer genoeg slaagt Milaan er niet in haar het juiste parfum toe te wijzen. Anouck geeft niet op, Antwerpen be prepared voor een zoektocht in de parfumerieën!

Op diezelfde zoektocht is Lore erbij om Anouck te steunen. Maar door haar enthousiasme sloopt ze per ongeluk een van de parfumflesjes. Gelukkig niet die van Anouck!

Uiteindelijk komen alle zesdejaars heelhuids aan bij de verzamelplaats. Enkelen moeten nog naar het toilet maar maken hierdoor kennis met het hoge stressgehalte van Bart Raats. Zo kunnen ze zich naar volgende hotel verplaatsen.

Om 21u zitten ze klaar voor het diner. Deze keer een driegangendiner in het Holiday Inn hotel. Met een goedgevulde maag kunnen zij beginnen aan de laatste avondactiviteit: een heuse quiz!

A domani

Verwante berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Typ om te zoeken

X
X