Vervoer naar school 

De leerlingen die veraf wonen kunnen gebruik maken van bussen van De Lijn en van de trein. De bussen van De Lijn komen in de buitenrand van Essen, verder in Wuustwezel, Kalmthout en Stabroek en dat op meerdere plaatsen, zodat er al vlug een halte in uw buurt is.

Trein

Voor de uurregeling van de treinen (voordelig keycard tarief tussen Kapellen en Essen) kan u terecht op de website van de NMBS.

 

De Lijn met Buzzy Pazz

Lijn 670 : Essen - Kapellen - Antwerpen

Lijn 672 : Stabroek - Putte - Essen

Lijn 440 : Herentals - Loenhout - Wuustwezel - Achterbroek - Nieuwmoer - Essen

Lijn 441 : Gooreind - Maria ter Heide - Achterbroek - Wildert - Essen

Om gebruik te maken van deze bussen van De Lijn kan u het best een Buzzy Pazz kopen. Dit is een abonnement voor jongeren tot en met 24 jaar. Met een Buzzy Pazz mag u zeven dagen op zeven onbeperkt reizen met elke bus en tram van De Lijn in heel Vlaanderen. Bovendien hebben Buzzy Pazzers toegang tot vele voordelen via de Buzzy jongerensite.

Op www.delijn.be vindt u alle informatie over de Buzzy Pazz terug. De school beschikt ook over een aantal folders met deze informatie. Hieronder geven we de belangrijkste richtlijnen weer.

U moet uw Buzzy Pazz aanvragen met het aanvraagformulier Buzzy Pazz. U kunt dit formulier opsturen (ten minste vijftien dagen voor de aanvangsdatum) naar de dienst Abonnementen van De Lijn, Grotehondstraat 58 - 2018 Antwerpen.. Vergeet niet een kopie van uw identiteitskaart bij het aanvraagformulier te steken. Als u recht hebt op de extra gezinskorting, moet u een attest 'gezinssamenstelling' bij uw aanvraag voegen. U kunt dit attest afhalen op het gemeentehuis. Vervolgens sturen zij u een overschrijvingsformulier. Zodra zij uw betaling via overschrijving hebben ontvangen, sturen zij uw Buzzy Pazz op.

Het kan ook sneller: als u naar een Lijnwinkel (adressen zie www.delijn.be) gaat en betaalt, kunt u de Buzzy Pazz meteen meenemen. Vergeet niet uw identiteitskaart mee te brengen. Indien u recht hebt op de extra gezinskorting, moet u een attest 'gezinssamenstelling' meebrengen. U kan dit attest afhalen op het gemeentehuis.

Per fiets of te voet

De leerlingen kunnen natuurlijk ook te voet of per fiets naar school komen.