Vandaag was de cappuccinoclub maar liefst met 40 individuen. Zij stonden om 10 voor 8 klaar voor vertrek. Diegenen die goed kunnen rekenen en het verslag elke dag lezen, weten dus dat er dan 18 extra personen de vaste leden vergezelden. Lou en Niels kregen vandaag ook hun lidkaart, voor hen was het de derde keer dat ze meegingen. Beter laat dan nooit, denken ze.

Na een stevig ontbijt, veel zoetigheden en keuze van beleg, vertrekken we om half 10 met de bus richting Siena.

We maken eerst nog een tussenstop in een winkelcentrum 8 kilometer verderop. Hier bevindt zich een grote supermarkt waar we souvenirs kunnen inkopen. Dat doen de meesten dan ook, niemand houdt zich in. De flessen limoncello’s, wijn, Jäger meister en bier worden de bus ingeladen. Zwitserland door geraken wordt hierbij wel spannend. Cois de buschauffeur klopt nog eens op zijn bus, sterk beestje toch. Zo vertrekken we, met het dubbele gewicht van toen we vertrokken uit ons hotel, richting Siena.

Siena de tweede belangrijkste stad van Toscane, een gezellig stadje. We doen een wandeling door allerlei wijken, die worden vertegenwoordigd door dieren op wapenschilden en fonteinen.

Siena is zelfs zo gezellig dat een rustig straatje voor een lokale bar omgetoverd kan worden tot een pop-up terras in het aangename zonnetje. Robbe VD, Robbe W, Ids, Kevin, Jonas, Wout, Stijn, Michel, Ruben en Rune zetten enkele stoelen en een tafeltje in het pittoreske straatje en genieten met volle teugen van de lentezon. Bij dit dorstig weertje hoort natuurlijk een plaatselijke verfrissende drank. Insmeren is ook zeer belangrijk, een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen dus zelfs Ids doet mee.

Bij de derde stop op het plein Il campo gaven Mie en Ingrid uitleg. Het plein gaf de gelegenheid even te gaan liggen op het plein. Jorien, Anne, Julie, Britt W besluiten dit te doen, net zoals alle andere liggende mensen op het plein. Een carabinieri steekt hier een stokje voor. Ze moeten recht gaan zitten. Jorien en co zijn verontwaardigd, want de rest blijft gewoon liggen!

Op het eind van de wandeling wordt de voetbal boven gehaald. Deze heeft zijn dienst al meerdere keren bewezen. Ook deze keer kwam hij goed van pas. Terwijl we wachten op de rest van de groep voetballen Jeff, Noah K, Simon M, Nathan, Pieter, Lukas en Ibi er op los. 2 Italianen zien hen gezellig voetballen en nemen deel aan de activiteit. Ze kunnen echter niet op tegen het talent van de zesdejaars.

Dat matching hoofddeksels in trek zijn zien we vandaag aan de petjes waarmee Amber, Jakob, Rebecca en Sander afkomen. Kleurrijke petjes met een schroefje erop zijn een leuke toevoeging aan de garderobe maar ze kunnen jammer genoeg niet tippen aan de befaamde Venetiaanse schippers petten, vermeld in een verslag van een eerdere dag. Wel een mooie poging.

Robbe VD doet de vondst van zijn leven bij de oudste bank van de wereld. Hij vindt een verloren iPhone. Hij is wel zo een eerlijke jongen om de contacten een bericht te sturen, maar laat zijn sporen achter door foto’s van zesdejaars met de iPhone te trekken.

Anouck zoekt sinds Firenze naar een parfum. Ze kreeg in Firenze een papiertje met een heel lekkere reuk op, maar ze kent de naam niet. In Siena zoekt ze de parfumerieën af maar zonder succes. Wie weet doet Milaan morgen beter?

Cois maakt een geweldig lange détour naar ons luxehotel. Hij wilde ons laten genieten van de mooie velden in Toscane. Wegenwerken zorgen ervoor dat zijn omweg nog wordt verlengd. Ja, ook hier zijn wegenwerken enorm verwarrend.

Na ons viergangendiner met een geweldige afsluiter, Tiramisu, geven de leerkrachten ons de kans vanavond een extra uurtje langer naar de bar te gaan. Hier wordt gulzig gebruik van gemaakt. Morgen hoort u er misschien meer over, want wij moeten ook dringend naar de bar nu. Wij zijn al laat!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X