Overzicht gesteunde projecten vastentocht

KOCS vzw – Zambia

KOCS vzw steunt de Kabwe Open Community School door het sponsoren van lonen en opleidingen van leerkrachten.

www.kocszambia.be

vzw ‘t KABASKE – sociale kruidenier

Vzw  met als doelstelling:

“de hulp, ondersteuning en begeleiding van

  • kansarmen
  • mensen in armoede
  • kwetsbare groepen
  • mensen met weinig of geen inkomen

en dit ongeacht hun verblijfsstatuut.”

https://www.essen.be/product/329/sociale-kruidenier-t-kabaske

Ubuntu vzw – Zuid-Afrika

Naast het inzamelen van kinderkleding en speelgoed, wil vzw Ubuntu ook financiële hulp bieden aan de vele aidswezen die Zuid-Afrika telt. Ze doen dit door Luvuyo House, één van de  Community Houses van de organisatie Home from Home, financieel te adopteren.

www.ubuntu2007.wordpress.com

Mwayi Trust

Malawi is erg arm.  Ontwikkeling van een land kan alleen als je jezelf ontwikkelt.

Dat is waar Mwayi Trust en Sandy Trevethan voor strijden.

https://www.facebook.com/pages/Mwayi-Trust/1484665905093016

OPUS III – India

Een schoolgebouw wordt gefinancierd door Opus III, maar voor het lokale onderhoud en de voorzieningen moeten ze zelf zorgen.  Ondertussen gaat het project verder dan alleen onderwijs.  Zo zijn de economische en medische pijlers verder uitgebouwd.

http://www.opusiii.be/home

‘t Schakeltje

Een Essens project waarin er aandacht is voor uitgesloten, eenzame en arme mensen in Essen. In

‘t Schakeltje proberen we samen met hen een meer menswaardig leven op te bouwen. Er worden tweedehandskleding en andere artikelen verkocht en er is gelegenheid om elkaar te ontmoeten in ’t Egeltje. Het grote verschil met ‘t Kabaske is dat ‘t Schakeltje eerder materiaal zoals kleding en speelgoed aanbiedt maar ook activiteiten. ‘t Kabaske is meer een supermarkt.

https://www.essen.be/product/330/kringwinkel-t-schakeltje           http://www.welzijnsschakels.be/regios/groepen/antwerpen/welzijnsschakel-essen

Mankala

Mandinan Babylon is een afgelegen buitenwijk van de stad Mandinan in het Zuid-Westen van Gambia. Er is geen school in de directe omgeving, waardoor de kinderen zo’n 2 uur in de hitte moeten wandelen om er te geraken. Voor kleuters is dit niet haalbaar (dus gaan die niet naar school). Dit project wil in eerste instantie een kleuterschool bouwen dicht bij huis.

http://www.mankala.be/

Foodstep – Uganda

De kinderen in ons Home volgen allemaal een opleiding. Basisschool, middelbare school, beroepsopleiding, cursussen, enzovoort. Gedurende deze hele periode staan raadgevers en sociaal werkers hen bij. De kinderen krijgen ook sport, muziek en worden volgens de Ugandese traditie opgevoed door ons Ugandees personeel. Dit bestaat uit 30 personen: sociaal werkers, chauffeurs, pastor, koks, zorgmoeders, verpleegster, wachters en onderhoudspersoneel.

https://www.foodstepuganda.be/nl/

Care for joy – Puga

In Puga, een dorpje gelegen in de hoogvlaktes van Ladakh – aan de grens met Tibet, startten in 2015 de  voorbereidingen voor het uitbouwen van een nieuwe ‘Kids-Space’.  De school is gelegen in onherbergzaam gebied, 4000 meter hoog in de Himalaya.

http://careforjoy.org

Vrienden Van Afrika – Tanzania en elders in Afrika

Onder de vroegere naam Destiny School werd in Tanzania een basisschool gebouwd voor ± 110 kinderen met voldoende klassen, een eigen waterpomp, een keuken en een ruime speelplaats. Na oplevering is het de taak van de schooldirectie om op eigen benen verder te gaan. Het project werkt nu onder de naam Vrienden van Afrika en is werkzaam in kleinere projecten verspreid over het Afrikaanse continent.

Welkom

Verborgen Armoede

Het project verborgen armoede in Essen heeft als doel gezinnen met schoolgaande kinderen te helpen door ze een gevulde rugzak met schoolmateriaal aan te bieden. Van koeken- en fruitdoosjes over schrijfgerief tot pennenzak. Momenteel focust het project zich op lagere schoolkinderen, maar het zou mooi zijn als ze dit konden uitbreiden naar middelbare schooljeugd.

Het project is een privé initiatief van twee dames, die niet met naam vermeld willen worden omdat ze graag anoniem en discreet de schoolspullen kunnen verdelen.

Vrienden van Salem – India

India-trust organiseert projecten om de armsten in India te helpen. Elk project genereert lokaal inkomsten zodat uiteindelijk het project op zichzelf kan blijven bestaan.
Jaarlijks worden er gemiddeld twee reizen naar India gemaakt om projecten op te starten, op te volgen en te evalueren.

www.indiatrust.be

To walk again

Het doel van To Walk Again is er maximaal voor zorgen dat mensen met een fysieke beperking actief blijven sporten en bewegen met het oog op een minimaal gebruik of vermijden van de rolstoel.

Het is van cruciaal belang dat  kinderen met een fysieke beperking van jongs af aan leren dat ze even actief kunnen zijn als valide kinderen; dit bepaalt hun visie op het maatschappelijk leven en de manier waarop ze zelf in het leven zullen staan. Het kan er ook toe bijdragen dat ze een gelukkiger, zelfstandiger en meer inclusief leven tegemoet gaan.

https://www.towalkagain.be

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X