Enkele toelichtingen bij de tweede graad

Mogelijke richtingen

Na de eerste graad kunnen de leerlingen in onze school kiezen voor twee studierichtingen, waarvan er één met een keuze-uur:

  • Economie met keuze-uur talen (EMT)
  • Economie met keuze-uur wiskunde (EWI)
  • Wetenschappen (WET)

De keuze is niet zo eenvoudig. Twee motieven lijken ons belangrijk: enerzijds kies je voor het programma dat de richting aanbiedt (zie de lessentabellen), anderzijds moet je ook verder vooruit kijken om na te gaan welke keuzemogelijkheden elke richting nadien in de derde graad te bieden heeft.

Even een paar nadere aanduidingen voor je keuze

  • Wie voor EMT kiest, heeft hetzelfde pakket economie als in EWI. De moderne talen worden extra ondersteund met in het derde jaar als keuze-uur Nederlands en in het vierde jaar keuze-uur Frans. Van de drie mogelijkheden in de tweede graad heeft EMT het lichtste pakket wiskunde. Wie voor EMT kiest blijft in onze school ook in de 3de graad in EMT.
  • Kies je voor EWI dan heb je hetzelfde pakket economie als in EMT en ongeveer hetzelfde pakket wiskunde als in WET. Met deze richting kan je in de 3de graad verder naar EWI, EMT, WEWI (Wetenschappen-Wiskunde, mits bijwerken voor wetenschappen) en MTWE (Moderne Talen-Wetenschappen, mits bijwerken voor wetenschappen). Dit is dus wel een interessante afdeling voor wat je verdere keuzes betreft.
  • Wie voor WET kiest heeft een uitgebreid pakket wetenschappen en wiskunde. Het is de enige afdeling zonder economie. Je kan achteraf in de derde graad verder in WEWI en MTWE. Overschakelen naar EMT of EWI is moeilijk omwille van de economie. Je kan natuurlijk wel overschakelen naar MTWI (Moderne Talen – Wiskunde) of Humane wetenschappen (mits bijwerken voor gedrags- en cultuurwetenschappen) bvb in Instituut Heilig Hart.
  • Een goede raad: maak je keuze niet zomaar omdat je vriend of vriendin naar deze of gene afdeling overschakelt. Er zijn in onze school heel wat mogelijkheden voor studiekeuzebegeleiding. Maak er gebruik van.
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search