We begonnen de dag vroeg. Om 7u15 moesten de mensen van de “cappuccino club” al aanwezig zijn in de eerste bar van deze reis. Een kwartiertje later begon het ontbijtbuffet al. Na het ontbijt wandelden we naar de metro, hier namen we de metro naar San Siro. Bij het mooie stadion stapten we uit en zei onze favoriete gids Eggy: “Dit is het stadion”. Toen gingen we terug de metro op naar het centrum van Milaan. 

Bij aankomst kwam Bart Raats op het geweldige idee om een gezamelijke Whatsapp-groep aan te maken. Het ging al direct mis toen Ingrid Hooreweghe een foto in deze groep stuurde. Mooi. Toen kon de dag echt beginnen! 

De eerste stop op de wandeling was het Sforzesco kasteel, afgewerkt met veel mooie gaten. 

De wandeling werd vervolgd in het centrum van Milaan. Plots stond er een enorme middelvinger voor onze neus, recht voor het beursgebouw. Eigenlijk was het geen complete hand. Het was namelijk zo dat alle vingers, naast de middelvinger, ontbraken. Ook is het polyinterpretabel, waardoor het via een artistieke/mooie manier de wereld aan het denken zet.

Tijd om onze zelfgemaakte picknick op te eten was er ook zeker, alle groepen konden zelf kiezen wanneer ze middagpauze hielden. 

Het derde infopunt was bij onze lievelingsgids Eggy. Hier kregen we uitleg over het lelijke Scala (niet zo mooi), ook Leo(nardo Da Vinci) was van de partij. We wandelden door de mooie hal en draaiden drie keer rond met onze rechtervoet op een stier voor geluk. Op het einde van deze supermooie hal was een café waar de enige echte Verdi vroeger graag kwam. De hal was heel mooi.

De vierde en laatste halte was de Dom. Mooi! Bij dit indrukwekkende gebouw zagen we een gouden standbeeld van Maria op de top. In deze Dom ligt een nagel van het kruis van Jezus, wat het extra mooi maakt. 

We liepen nog door een schipperswijk waar onze wandeling tot een eind kwam. Na de rit op de metro kwamen we terug bij de bus en bracht Dave ons naar Montecatini. Deze rit was zeker niet saai: er werd uitbundig gezongen, passioneel Uno gespeeld, gediscussieerd over snoep en ook de Nintendo’s waren weer van de partij. Toen we aankwamen, hebben we heerlijk gedineerd. Nu sluiten we onze dag af in de bar waar er nog een kaartje wordt gelegd. MOOI!!!!

(hoe vaak hebben we “mooi” gezegd in dit verslag?)

Clara, Ellen, Yitske

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search