Een combinatie van vrolijke en slaperige gezichten in de Hofstraat vanochtend: voor het eerst in drie jaar kunnen we opnieuw op Italiëreis. Waren er als eersten: ……… . Als laatsten sluiten Lineke, Dewi, Antoon, Swen, Joachim aan en stipt om 5.30 uur kunnen we zuidwaarts vertrekken, voor een rit van een dikke veertien uur.

 

Vlot verkeer tot in Aarlen, waar onze buschauffeur voor de reis, Dave, bij de groep aansluit. Volgens eigen zeggen een goeie gast, komt goed. Even filerijden in de buurt van Metz, maar iets na de middag zien we de ooievaars van de Elzas en stoppen we met zicht op de burcht van Haut Koenigsbourg voor onze lunchpauze.

 

Utte, Jette en Nina gaan al tijdens de stop in Frankrijk de Italiaanse toer op met heerlijke pasta pesto. Mmmm … Tim houdt het bij crackers met gerookte zalm. Een van de populairste lunchformules dit jaar: wraps met groentjes. Gezonde zesdejaars. We zien onder anderen Jélynn, Jozefien en Aisha genieten van hun pannenkoekachtige maaltijd. Geen wraps, maar echte pannenkoeken voor Clara trouwens … Ze steken onderweg in de bus al de ogen van leerkrachten Joris en Wim uit, maar halen de middagpauze.

 

Wie zijn wij? STJ! Sofie, Kaat en begeleidster Elien dragen de STJ-hoodie en zorgen ervoor dat onze school ook in het buitenland naamsbekendheid krijgt. En welke muziek horen we in de shop van de Aire Haut Koenigsbourg? Stromae! De Belgen zijn massaal aanwezig in het oosten van Frankrijk. 

 

Terug op de bus voor een passage van ruim vijf uur door Zwitserland, waar we een noodgedwongen digitale detox doorstaan – als we ons niet blauw willen betalen aan roamingkosten tenminste … Stop na de San Gottardotunnel, waar Nina, Aisha en Ines kennismaken met een nukkige automaat die een briefje van vijf euro opslorpt zonder muntjes terug te geven. Het probleem geraakt opgelost met enkele woordjes Italiaans. 

 

Prachtig zicht op de bergen hier, en een aantal leerlingen, zoals Joachim, Matthias, Robin, Pieter en Quinten, voelen zich geroepen om een van de flanken te beklimmen om een mooie foto te maken. Lowie doet dat trouwens met een analoog toestel met filmrolletjes: hij heeft 36 foto’s: kwaliteit boven kwantiteit voor deze EWI’er. De jongens van EWI zijn overigens met hun gedachten bij Merijn, van wie ze een kartonnen versie hebben meegebracht om met hen op de foto te gaan. Van empathisch vermogen gesproken!

 

Zwitserland haalt ook het kind in ons naar boven. Leven zich uit in de lokale speeltuin: Tim, Brent, Ellen en Clara. Vreemd om zonder basketbal te zien: Antoon en Swen.

 

Rond 18 uur rijden we la bella Italia binnen en even later worden we getrakteerd op prachtige uitzichten op het Comomeer. Milaan komt eraan en om 19.30 uur arriveren we aan B&B Hotel Ornato, onze eerste overnachtingsplek. We installeren ons in de (warme) kamers. Al snel gaan er ramen open, Victor geniet van de frisse Noord-Italiaanse lucht.

 

Na lucht gehapt te hebben, is het tijd om voor de eerste keer aan de Italiaanse tafel te gaan. We worden verwend met penne met een romige tomatensaus, gevolgd door varkenslapjes met aardappeltjes met rozemarijn en sla. Voor Arwen, Aisha en Jennifer is het even wachten op een vegetarisch alternatief, maar uiteindelijk volgen er frietjes en gegrilde Italiaanse groentjes. Eindigen met een stukje Italiaanse konfituurtaart. We zien blije gezichten, tevreden om in Italië te zijn, klaar om dit prachtige land te ontdekken.

 

Een groepje leerlingen drinkt nog iets in de bar van het restaurant, in de lobby van het hotel leggen Joppe,Victor, Thorben, Tom, Jan, Manou en Lowie nog een kaartje. Even later sluiten Sofie, Kaat en Clara nog even aan om mee te presidenten.

 

Een gezellig einde van een goede eerste dag, morgen ons eerste stadsbezoek. Milaan, here we come!

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X