Grote drukte in de Hofstraat vanochtend. Iedereen arriveert netjes op tijd rond 5u. Na even oefenen lukt het om een goed functionerende ‘mensenketting’ te maken om de koffers vanuit de refter tot in de bagageruimte van de bus te krijgen. Dan kunnen we afscheid nemen en opstappen. Terwijl de ouders staan te zwaaien vertrekken we rond half 6 richting Milaan!!

De eerste uurtjes op de bus verlopen rustig, de meesten proberen nog wat slaap in te halen.

Na een korte file vlak voor Luxemburg maken we een eerste stop. Tijd voor een plaspauze. Yannis haalt zijn voetbal boven om op te pompen, Simon geniet van pannenkoeken, Siebe van cornflakes. Onze Poolse buschauffeur wordt ingeruild voor zijn sympathieke Nederlandse collega, Harry. Welkom aan boord, Harry!

Jodalie, Amber, Siebe, Maximiliaan en Karel vechten voor een plaatsje op de achterbank. We reizen verder. De eerste film wordt opgezet. Mie Van der Jonckheyd maakt een keuze waar ze zelf geen fan van is… Pieter Voeten, Joris Van Hove, Warre, Thijs, Michiel, Lucas en Tom dagen elkaar uit in een potje Mario Kart. De sfeer is goed!

Het verlaten van de Europese Unie gaat vlot. We stoppen voor een lunchpauze net voorbij de grens met Zwitserland. Enkele leerlingen (Ties, Victor, Siem, Yannis, Max, Simon)  genieten van een (prijzige) Whopper bij de Burger King.

We vertrekken opnieuw begeleid door enkele après-skihits. Tijdens onze trip genieten we van het prachtige uitzicht op de Zwitserse bergen en het Italiaanse landschap.

Rond half 8 arriveren we in ons hotel nabij Milaan. We krijgen onze eerste Italiaanse maaltijd voorgeschoteld. Primo: pasta penne met aubergine, secundo: frietjes met erwtjes en stoofvlees op Milanese wijze, Dolce: soesjes met chocomousse.

Nog even chillen in de lobby van het hotel: Thijs, Lucas, Adam, Kevin, Quinten en Warre spelen met de kaarten. Enkele meisjes (Laura, Sien, Dora, Sterre, Britt S., Jana, Leilani) spelen een spelletje Weerwolven. Jodalie en Amber genieten van een tasje thee na de stevige maaltijd. Victor, Ties, Siem, Tobias, Jorn en Max spelen nog een wedstrijdje Mario Kart. Iedereen op tijd het bed in. A domani!

PS:

Alles hier pijs en vree,

want iedereen is mee.

Afmelden doen leerlingen per sms,

want ze zitten op verdieping zes.

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search