De cappuccinoclub is opnieuw een succes, 65 leerlingen zijn aanwezig! Na het ontbijt worden enkele leerlingen terug naar de kamer gestuurd voor een kledingwissel: we bezoeken vandaag enkele kerken en de sommige waren te kort gerokt.

We nemen trein richting het centrum van Rome. De ouders van Isabella wachten ons op aan het metrostation, een emotionele reünie! We starten onze dag aan het Colosseum. Daar krijgen onze leerlingen uitleg van de leerkrachten over de gladiatorengevechten. Bart Raats ziet de voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi. Samen met Richard probeert hij een foto te bemachtigen, maar dat lukt niet. De bodyguards staken er een stokje voor.

We wandelen doorheen het Forum Romanum. De leerlingen genieten van het zonnetje. De lunchpakketten worden verorberd met zicht op het Colosseum en er wordt veel zonnecrème gesmeerd. Ties maakt een mooie bloemenkrans voor Jana. De Nieuwmoer neemt samen een foto, inclusief leerkrachten. Thomas, Steff L., Matisse, Jens en Kevin maken opnieuw een spectaculaire foto met zicht op het Colosseum.

In de namiddag gaan we de Tiber over en verkennen we de Trastevere-wijk. We wandelen langs het tibereiland, de Santa Cecilia en Santa Maria kerk. Bovendien passeren de onderweg langs veel zonnige terrasjes waar onze leerlingen te vinden zijn!

Gwen krijgt de wc-deur van een Italiaan tegen haar neus. Romy DB krijgt hiervoor de excuses. Indi heeft Séverine vandaag maar liefst twee keer de verkeerde weg gewezen. Sophie was even haar groepje kwijt, ze was een kijkje gaan nemen op de biomarkt. Britt S. wordt goed verwend door Wout S.: knuffeltjes…

Evelien en Charlotte kopen truien van de Roma University, zouden ze plannen hebben…? Kobe koopt een hoedje voor Bart Raats, zodat hij zijn (ondertussen rode) hoofd kan beschermen tegen de zon. Kevin koopt een nieuwe zonnebril.

Een grote groep leerlingen stapt af aan de verkeerde metrohalte (door een vergissing van de leerkrachten).

Kleine verwarring bij het nemen van de trein: Xante, Romy P, Tom en Ines wachten alvast op het perron, terwijl de leerkrachten beneden wachten. En enkele leerlingen (Warre, de Lucassen, Adam, Robbe V, Thijs en Hugo) nemen alvast de trein naar het hotel. De leerkrachten waren even ongerust vanwege deze zelfstandige actie. Maar eind goed, al goed!

Nog complimenten aan Max, Siem en Wout S., zij zorgen goed voor onze rolstoelmeisjes! De rolstoelen gaan vlot de trappen van de metro op.

Tijdens het terugwandelen naar het hotel is het donker en een stuk frisser. Gentleman Matisse staat zijn jas af aan Xante.

We spotten vandaag zeer veel verbrande neusjes!

Het avondeten smaakt dan ook heerlijk: primo: pasta penne met pesto, secundo: schnitzel met aardappelen en sla. Als dessert een grote taart die onder luid gezang wordt binnengedragen voor de verjaardag van Yannis!

A domani

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search