Vandaag brengt Harry ons naar treinstation Saxa Rubra waar we de trein nemen naar het centrum van Rome. Kim C. doet al huppelend een eindspurt en gooit zich net op tijd de trein in. De andere leerlingen vangen haar op en de kunnen net allemaal mee.

We wandelen langs de Tiber naar het Vaticaan. Daar wachten we vol ongeduld tot de paus op het balkon verschijnt. Joris Van Hove, Heidi Le Maire en Mie Van Der Jonckheyd passen ondertussen op onze metalen drinkbussen en deo’s. Xante en Romy P. staan klaar met hun nieuwe t-shirt met Papa Francesco erop. Na de speech van de paus gaan we naar de Sint-Pietersbasiliek, de uitleg wordt verzorgd door Eggy. Isabella geniet ondertussen van de aanwezigheid van haar ouders, ze heeft ze lange tijd moeten missen.

De zon schijnt vandaag weer onverwacht hard. Er wordt veel zonnecrème gesmeerd!

Daarna gaan we naar de Engelenburcht, onderweg worden vele ijsjes gekocht: Hanne kiest voor een bananenijsje, Saar voor yoghurt en stracciatella, Laura voor mango en hazelnoot, Lise aardbei en vanille… Britt T koopt veel souvenirs, ook Lise en Sien kopen cadeautjes voor het thuisfront. Jana koopt 2 paternosters, Moeke zal blij zijn!

Siem, Quinten, Ties, Victor, Max en enkele leerkrachten volgen de finale van de Ronde van Vlaanderen live op hun gsm. Jammer dat Mathieu niet wint! Heidi Le Maire heeft nochtans hard gesupporterd!

We gaan verder met supporteren in het olympisch stadion. We gaan naar de voetbalmatch Lazio- Sassuolo, behalve Heidi Le Maire en Joris Van Hove: zij offeren zich op om op de rugzakken te letten. De ruststand is 0-0, de strafste actie is Richard die Kim C. van de trap draagt als een gentleman. Na de pauze zien we een spannende wedstrijd en onze leerlingen zijn vooral onder de indruk van de fanatieke Lazio-supporters. Het wordt 2-2. Ioana mist 2 van de 4 goals, ze zat op het wc. Britt T. doet nog beter: ze mist ze allemaal.

De meisjes van kamer 103 zijn populair, en dan vooral Hanne: zij heeft aftersun bij!

We eten vanavond laat (we worden al echte Italianen), het smaakt dan ook des te beter! Primo: pasta penne met tomatensaus, secundo: kip met aardappelen en sla.

Vanavond gaan nog enkele leerlingen iets drinken in de lokale bar, anderen gaan meteen slapen.

A domani!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X