De cappuccinoclub is opnieuw goed vertegenwoordigd, zo’n 50 leerlingen zijn aanwezig.

We rijden voor de laatste keer richting Rome. Daar bezichtigen we via een doorschuifsysteem de zuil van Trajanus, Het monument van Vittoria Emanuelle II, het Capitool en panorama van het Forum Romanum. Kim heeft vandaag haar rolstoel in de bus gelaten. Ze huppelt vlot de trappen op en af en wandelt met haar krukken door Rome. Jorn sleurt ondertussen Britt S. in de rolstoel de trappen van het monument op.

Daarna wandelen we terug naar de metro, hierbij krijgen de leerlingen nog wat vrije tijd. Ze wandelen nog langs de Spaanse trappen. Van de vrije tijd maken de leerlingen gebruik om te shoppen. De truien van de university of Rome zijn populair. Ines koopt een mooie handtas. Vele van de aankopen kunnen de nog niet vermelden, het zijn kadootjes voor het thuisfront.

Max heeft zijn broek gewassen in de wc en gedroogd aan de blazers. Hij is terug piekfijn in orde!

Harry pikt ons op aan het metrostation en we rijden richting Napels. Het is rustig op de bus, de vermoeidheid slaat toe. Karel, Siebe, Stef, Jana, Indi en Lucas V genieten van een VIP-arrangement in de bus. Zij wonnen het spel op de eerste dag in Rome. Ze drinken Cava en smullen van chips, snoepjes…

Vanavond logeren we in een nieuw hotel: agritoerisme: toerisme op het platteland. Ingrid dacht dat we buiten moesten slapen. Gelukkig is dat niet het geval. Het is een leuk en gezellig hotel, er zijn koeien, varkens, ezels, groentetuin… Het eten maken ze hier ambachtelijk. Prima: pasta penne bolognese, secundo: aardappelen met spinazi en gebraad, dolce: lekkere appelcake.

Vanavond nog wat spelletjes spelen en op tijd naar bed!

A domani

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X