Nog even volhouden

Vandaag passeren we langs Verona om nog een laatste stadswandeling te doen. Hierna rijden we door naar Brixen om daar ons laatste nachtje door te brengen. Het was vandaag ook de laatste keer om een capuccino te drinken. En ook nog eens speciaal want er werd een soort tombola uitgereikt voor diegenen met meegebrachte lidkaart. Uit een zakje vol lidkaarten werden er 16 gegritst. Robbe VD, Lucas VS, Wout DJ, Paulien, Kim, Indi, Wout S, Siem, Siebe, Britt T, Inya, Kim VM, Robbe P, Karel, Adam en Saar waren de gelukkigen! Zij mochten iets kiezen uit een zakje vol ‘goederen’ van de ‘Mercato San Lorenzo’. Eggy beloofde de trouwe ‘capuccinodrinkers’, die elke dag geweest zijn, een erekaart. Na de prijsuitreiking spijsden we onze magen met een goed ontbijtje en dan allemaal de bus op om te vertrekken naar Verona, de stad van onze twee geliefden.

We waren net vertrokken of we moesten al stoppen. Vanachter begon er wat te roken en dat hebben ze dan geblust. Het resultaat: we denken de blokkering van de rem van het karretje. Het is nu niet omdat de busreis ‘saai’ is dat ze die zo spannend moeten maken. Het was niets dramatisch, een klein oponthoud. Busje startte weer en we waren opnieuw onderweg. Wat minuutjes verloren en een brandblusapparaat minder, maar voor de rest niets speciaals buiten een ervaring rijker.

Aangekomen in Verona wandelden we tesamen naar de Arena. Daarover kregen we uitleg van Eggy. Daarna volgde de wandeling langs het kasteel, Dom en balkon van Romeo en Julia. Welke indruk de stad op mij gemaakt heeft? Het is ‘moderner’ dan Sienna. Veel meer open dan de kleine, smalle straatjes van de middeleeuwse stad. Maar ook weer niet te modern, zoals Rome is, staan er nog enkele ‘oude’ gebouwen zoals de Arena. Het best intact gebleven amfitheater en het derde grootste in Italië. Er worden hier zelfs nog opera’s gegeven in de zomer vanwege de geweldige akoestiek.

Na het verlaten van Verona, reden we naar Brixen. Het plekje waar we ons laatste nachtje in Italië doorbrengen. Het was een geweldige reis, eentje die je maar een keer in je leven meemaakt! Nog een laatste avondmaal en dan zit het er bijna op. We waren ingechecked en iedereen kon zijn kamer gaan inspecteren en vergelijken met die van de anderen. Dat duurde niet zo lang aangezien we na een kwartier al gingen eten. Het begon met groentjes, gevolgd door pasta pesto, nadien puree met ‘stoofvleessaus’ en als dessert een chocoladesous. Hetzelfde dessert als de eerste avond. We beginnen en eindigen in stijl! En toen kwam nog een verrassing voor Siebe naar aanleiding van zijn verjaardag vandaag. Gelukkige verjaardag! Alle lichten gingen uit, een kaarsje uitblazen en nog taart eten. Wat een culinair dagje! Allemaal vroeg in bed want om 6 uur moeten we paraat staan aan het ontbijt, slaapwel!!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X