Brixen, 7.00 uur. In de lobby van Hotel Goldenes Kreuz (mooie geschilderde portretten in de gangen overigens) verzamelen Noah K, Jeff, Ibrahima, Ilke, Lore, Amber, Pieter V en Jan P. met de loopschoenen aan, klaar om het stadje al joggend te verkennen. Vier kilometer later staan ze terug aan het hotel, klaar voor een stevig ontbijt. Lekkere broodjes, muesli, stukje fruit. Daarna zijn we klaar voor de eerste volledige dag Italië. Voor Wouter meteen een uitstekende gelegenheid om zijn Italiaans in de praktijk te brengen.

We stappen om 9.30 uur op onze bus en laten de bergen achter ons richting Verona, stad aan de Adige, rivier die ontspruit aan de legendarische Stelviopas. We rijden langs Bolzano richting Verona en zien prachtige berglandschappen in een mooi lentezonnetje.

En van dat zonnetje genieten we de hele dag: Noor is de eerste die het lef heeft met de benen bloot te lopen. Tijd voor zonnebrillen: Lissa, Robbe VD, Ruben en Charlotte H. dragen een opvallend geel exemplaar, Rob de Belgische kleuren, inclusief Jupilerpet. Hoeveel geld hij hiervoor op zak steekt, weten we vooralsnog niet. Verdere dragers van hoofddeksels: Sander, Miro en Lorenza met pet, Simon M met stijlvol hoedje.

Ook het vermelden waard: Niels met zijn pigeon Pietje, een talismanduif die zich op zijn rugzak heeft genesteld. We twijfelen er niet aan dat die heel wat interesse zal wekken op het San Marcoplein morgen. Benieuwd of Niels dat zal overleven. We houden jullie op de hoogte … In de namiddag ontfermt Anouck zich over de plastic duif, die bij heel wat bezienswaardigheden op de gevoelige plaat wordt vastgelegd.

Terug op de bus brullen we uit volle borst Coming Home mee, intussen verder Il bel paese binnen rijdend. Het is nu al een succes, het zangboekje. De jongens klinken niet al te toonvast, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het enthousiasme en de choreografie van Sander en Britt M.

We beginnen ons bezoek aan Verona in het prachtige amfitheater, waar Eggy de zesdejaars de namen ‘Totti’ en ‘Nibali’ laat scanderen. Hij kan het niet laten … Het antieke gebouw davert op zijn grondvesten.

Daarna is het tijd voor de eerste wandeling en de allereerste Italiaanse ijsjes. Lorenza, Amber (die aan een culinair dagboek begint), Lara en Romy zijn de eersten die erin vliegen: al bij de start van de eerste wandeling in groepjes kopen ze heerlijke gelati in het oudste ijssalon van Verona. Later op de dag zien we ook nog Lora, Loes, Leen en Anouck en heel wat anderen genieten van de koude lekkernij.

We halen 19 graden en daar is de geur van zonnecrème: Lore en Britt Maas nemen hun voorzorgen, Rebecca voorziet de sowieso al prachtige dag van zweverige zeepbellen.

We genieten enorm van ‘fair’ Verona: van ijsjes, stukjes pizza, de schoonheid van de stad, een zonnig terrasje. Noor, Charlotte, Cato, Kato, Femke, Lissa en Ilke leggen hun muntjes samen om hun verfrissende watertjes te betalen in de buurt van het huis van Giulietta.

Over Giulietta gesproken: Charlotte VO zoekt en vindt de brievenbus uit de film ‘Letters to Juliet’ en deponeert er een brief. Nu is het wachten op antwoord. Lotte gebruikte haar centjes om tandpasta in tabletvorm te kopen – nog nooit eerder gezien. Amber bespaart €1200 uit voor een scrubbeurt van haar handen met exclusief zout. Hoe krijgt ze dat voor elkaar? En waarom kost zo’n beurt €1200?!

Stijn, Wout, Ids en Rune profileren zich als torenklimmers: ze nemen alle 368 treden van de 84 meter hoge Torre dei Lamberti en krijgen als beloning een prachtig uitzicht op de stad. Misschien zagen ze Tijmen, Lou, Jurriën, Niels, Michiel en Noé wel verloren lopen. Google Maps to the rescue dus, en even later zitten ze weer op het juiste traject.

Rond zes uur nemen we de bus naar Lido di Jesolo, waar we rond acht uur aankomen. We zetten de koffers op de kamer en krijgen in het restaurant spirelli met tomatensaus en ham, als secondo varkenslapjes met erwtjes en wortelen en chocoladepudding.

We sluiten de dag af met een strandwandeling, een deugddoende douche, een gezelschapsspelletje of een drankje in Mary’s pub, een gezellige bar achter de hoek.

Prachtige eerste dag Italië. Die hebben we alvast op zak. Morgen Venetië!

Ciao!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X