Drie joggers op het strand, lezen geen modebladen … maar ploegen dapper door, met de wind in de haren … Miro, Noah en Lore laten er geen gras over groeien en gaan rond 7 uur al aan de slag. Ook vandaag joggen ze: twee dagen op twee dus.

Er ook op tijd bij: de cappuccinoclub. Ondanks de start om zeven uur gaan er 39 leerlingen mee – meer dan de helft van onze Italiëgangers! Zij hebben de eerste grote schifting overleefd en zijn goed op weg om hun lidkaart in ontvangst te nemen. De verraste glimlach van de vriendelijke lokale barista hebben ze al.

Na ons ontbijt in Hotel Anny trekken we naar Venetië, en daarvoor bestaat er natuurlijk geen betere manier dan de boot nemen. De helft van de groep waait lekker uit op het dek, de anderen zitten beneden op – voor een boot – de nogal vreemde stoeltjes.

Eenmaal in Venetië worden er prachtige foto’s genomen – Rob mag oprecht fier zijn. Passend bijschrift zou iets kunnen zijn als ‘gewone jongen houdt van de eenvoudige keuken.’

In Venetië leggen we in totaal meer dan vijftien kilometer af: bruggetje op, bruggetje af, en dat vraagt heel wat energie, dus is af en toe uitrusten noodzakelijk. Dat kan vandaag helaas moeilijk of niet op een van de vele terrasjes door het mindere weer, maar wel bijvoorbeeld in de communistenbar, waar Ingrid rekruteert en chauffeur Cois trakteert. Ruben, Stijn, Kevin en Wout zijn niet de enigen die de bar/museum bezoeken.

We hadden het over het weer: in de ochtend houden we het droog, vanaf een uur of twee volgt er een reeks plensbuien. We schuilen in de typische Venetiaanse bars, onder zuilengalerijen of, zoals Britt M, onder een van de vele balkons die Venetië rijk is. Ook een restaurantbezoek behoort tot de mogelijkheden: Lora, Romy, Britt W, Julie, Anne, Jodie, Leen, Loes, Lore, Britt, Sander, Jakob, Rob, Seppe VDB, Seppe W en Robbe B eten pizza, pasta en lasagne. We zien met veel plezier hoe onze zesdejaars van de Italiaanse eetcultuur genieten – zie ook de cappuccinoclub.

Het is bij momenten ook koud, dus koopt Lore een nieuwe trui, Lorenza leent er een van Wim V. Nog een opmerkelijke aankoop: de nieuwe bril van Bart R – amper een halfuurtje na het sneuvelen van zijn vorige de trotse drager van een nieuw exemplaar met Italiaanse uitstraling en klasse.

Leven in een stad als Venetië is niet heel praktisch, maar gelukkig tonen onze zesdejaars zich vandaag heel behulpzaam: Noah K helpt een oude man bij het aanmeren van zijn boot, Lou en Tijmen zijn barmhartige buggydragers – geen overbodige luxe met al die trapjes … even later zien we het duo ook de beroemdste scène uit Titanic naspelen op een brug, begeleidende muziek van Michiel inbegrepen. Hilarisch.

Nog een man met talent: Ids de gids. Hij neemt zijn groepje op sleeptouw door het labyrint dat Venetië is en geeft op authentieke manier toeristische informatie als een natural. Michel, Robbe VD, Ruben en Jonas zijn niet de enigen die aandachtig naar de nieuwe gids luisteren. Dat een gids herkenbaar moet zijn weet Ids, dus zien we het even later met een schipperspet door de stad rondlopen. En die stijl slaat aan, want ook Rune, Robbe VD en Robbe W dragen er een. Kwinten draagt geen pet, maar een plastic zak. De hele dag: hij is op zoek naar een nieuwe rugzak.

Wie Venetië zegt, zegt ook duiven, maar we missen er eentje: Niels heeft besloten Pietje thuis te laten. Schrik om hem kwijt te spelen aan de charmes van een of andere Venetiaanse luchtrat? Wanneer Leen zich even in Leenland bevindt, wordt ze op het San Marcoplein bijna ‘beduifd’ (haar eigen woorden) nadat een man met broodkruimels in zijn hand vlak naast haar komt staan en er een meute duiven op die aperohapjes storten. Nog meer duiven- en meeuwencommotie als Nathan iets gelijkaardigs doet bij Lore.

Het San Marcoplein is het einde van onze derde wandeling door Venetië, even later nemen we de boot terug naar Venetië. Will geniet op het dek van het uitzicht, een muziekje en de rust – sitting on the deck of a boat – terwijl Venetië achter ons langzaam in de mist verdwijnt. Rune en Robbe VD slagen er ondertussen in zichzelf op te sluiten in de toiletten van de boot. Ze slagen er gelukkig in zichzelf vrij snel te verlossen, zodat we gelukkig met alle 64 leerlingen terug naar ons hotel kunnen.

Op de bus passeer een afspeellijst van de leerlingen – Sander mekkert (letterlijk te nemen) Afrika van Toto mee. En Noah S? Die blijkt iets heel bijzonders met zijn gezicht te kunnen – net alsof ie op een trilplaat ligt. Tussenstop aan een supermarkt voor de inkoop van water en fruit. Femke, Florian, Lorenza, Charlotte en Milan helpen daarbij.

Eens terug aan het hotel speelt Simon M portier, waarna ons een lekker avondmaal wacht met penne al puttanesca, gegrilde kip met aardappelen en boontjes en een lekker ijsje als dessert.

Vergelijkbaar avondprogramma als gisteren om de dag af te ronden, met één speciale activiteit: Simon VDP, Milan, Florian, Lotte, Rebecca, Anne, Lora, Romy, Lorenza en Lora wijden Ingrid in tot de wondere wereld van Temptation Island. Morgen verlaten we het Noordoosten van Italië en trekken we naar Toscane, met een tussenstop in Bologna, culinaire hoofdstad van Italië. We kennen er alvast een heleboel die daar hun hartje zullen kunnen ophalen.

A domani!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X