De cappuccinoclub vanochtend was opnieuw een succes: 60 leerlingen zijn aanwezig!

We ontbijten, maken ons lunchpakket en nemen de bus richting Rome. We krijgen nog een pianoconcertje van Hugo.

We rijden richting Rome en gaan nog een stukje met de trein tot de Piazza Del Popolo. Daar staat Elisa (AFS-studente van vorig jaar uit Italië) ons op te wachten. Wat een verrassing voor onze leerlingen!!

Het zonnetje schijnt vandaag! De korte broeken, kleedjes en rokjes komen boven. Vandaag spelen we een spel in het klassieke deel van Rome. Het tactisch spel begint meteen aan het Quirinaal. Paulien zet het groepje van Yannis, Warre, Max, Kim en Charlotte op het verkeerde been. De leerlingen moet verschillende doe-opdrachten uitvoeren. Hiervoor hebben ze de hulp van de plaatselijke bevolking nodig. Robin vindt Rome een leuke stad met gezellige mensen. Bananen worden omgeruild voor armbandjes, een t-shirt voor Eggy, een briefje Van 5€, heilig water, magneet voor vespa… Karel, Jana, Indi, Lucas V en Siebe trakteren de toeristen aan de Sint-Ignatiuskerk op een flashmob. Laura en Paulien halen hun beste K3-moves boven. Ook Jodalie, Sien, Tom, Wout DJ en Steff L. dansen en zingen in Rome.

Ze moeten goed luisteren naar de gidsbeurten van de leerkrachten, want daar krijgen ze vragen over. Ze zijn opnieuw oprecht geïnteresseerd.. Als ze goed spelen en puzzelen komen ze langs het Quirinaal, Trevifontein, Sint-Ignatiuskerk, Pantheon en Piazza Navona. Kortom: stuk voor stukjes plaatjes uit het oude klassieke Rome! Benieuwd wie de winnaars zijn van het spel. De uitslag horen we morgen.

Ines, Romy DB, Richard en Tobias laten een mooi groepsportret maken.

Xanthe en Romy DB komen een t-shirt met foto van de paus. Laura koopt souvenirs voor het thuisfront. Wat? Dat blijft een verrassing. Indi en Jana ruilen een banaan voor een schilderijtje van het Pantheon voor Ingrid.

De meeste hebben vandaag een kleurtje gekregen. Onder andere Sien komt vragen naar aftersun. We genieten van het prachtige weer.

Vanavond eten we in de lokale pizzeria. De leerlingen smullen van overheerlijke pizza’s en tiramisu als dessert.

We wandelen naar de metro en komen langs de Engelenburcht en de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan. Zeer mooi op dit ‘by night’ te kunnen zien. Vlak voor de Engelenburcht zijn we ook nog getuigen van een huwelijksaanzoek.

We nemen metro, trein en bus richting het hotel, waar we rond 22u-22u30 arriveren. De meesten gaan meteen naar bed. We kijken uit naar een tweede dag in Rome, de weersvoorspellingen zijn alvast veelbelovend.

A domani!

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search