Dag vier, en de eerste lidkaarten van de cappuccinoclub zijn uitgedeeld. Trotse bezitters van het kleinood tot nu toe: Seppe VDB, Jakob, Sander, Milan, Florian, Seppe, Simon VDP, Jurriën & Tijmen (die normaal nooit koffie drinken), Lorenza, Amber, Rebecca, Lotte, Loes, Lora, Lissa, Kato, Noor, Femke, Leen, Robbe VD, Wout, Stijn K, Kevin, Rune, Ruben, Anne S, Thibaut, Charlotte en Kevin, die gisteren voor het avondmaal trouwens de hotellobby entertainde door op de piano in de lobby te spelen. En hij kan er iets van … Anouck en Lotte zongen mee.

Dat de cappuccinoclublidkaart gegeerd is, blijkt uit het feit dat er zelfs enkele zesdejaars bereid zijn hun goede reputatie op het spel te zetten door op clandestiene wijze aan een lidkaart te willen geraken. De fraudeurs in kwestie? We gaan geen namen noemen, maar laat ons zeggen dat ze gisteren in Venetië een schipperspet droegen en hun familienamen niet Schepers of Van Doren zijn. Speurneuzen kunnen het verslag van gisteren uitpluizen …

Deze ochtend is ook die van de ijsberen: Lora, Lotte, Amber, Rob, Anne en Simon VDP nemen een frisse duik in de Adriatische Zee. Het bloed goed laten circuleren, meteen fris aan de dag beginnen zo. Erbij als getuigen: Cato, Loes, Britt M, Loes, Jurriën, Jodie, Tijmen, Jonas, Wouter en Anouck. Zij staan samen met Ingrid al om kwart voor zeven op het strand voor de zonsopgang, en ze hebben geluk, want na de bewolkte dag gisteren is de zon vandaag wel van de partij.

Ook sportief: Ibrahima, Lukas, Pieter V, Silke, Lore, Jan P en Wim V, die – zij het aan verschillende tempo’s – op het strand gaan joggen.

Na het ontbijt de koffers in de bus en vervolgens een busrit van ruim twee uur richting Bologna, dé Italiaanse studentenstad (en een primeur: we zijn hier nog nooit eerder geweest op Italiëreis). De meesten onder ons verkennen de stad in korte broek en zonnebril, en wanneer we aankomen wacht ons een leuke verrassing: het blijde weerzien met Flavia, die onmiddellijk wordt geknuffeld door alle meisjes van het zesde jaar. Lorenza, Romy, Lara, Rebecca en Amber vergezellen hun Italiaanse AFS-vriendin in het gezellige Bologna, waar we vaak onder de bekende galerijen wandelen en heel wat kleine restaurantjes en delicatessenwinkels zien.

Bologna is immers ook ‘la Grassa’ – de vette – culinaire hoofdstad van Italië. Geen broodjes voor de lunch dus, maar zakgeld om met de wandelgroep een lekkere pasta te gaan eten. We eten de lokale specialiteit, tagliatelle al ragù, of heerlijke spaghetti carbonara. Noah Simons eet voor de gelegenheid een grote Italoburger: hij is niet zo’n grote pastafan.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen, want ook vandaag zitten twee van onze zesdejaars vast. Ditmaal geraken Michel en Jonas niet uit de serres van de botanische tuin van de universiteit. Gelukkig worden ze verlost door een dame van de universiteit zelf. Er zijn bewegende beelden van.

Op het plein voor de Dom van Bologna is het mensen kijken en genieten van de zon. We gaan ook even de kerk binnen, maar daar is het rillen geblazen. Julie besluit al snel terug de zon op te zoeken, Britt M doet dit niet vrijwillig, maar moet de kerk verlaten omdat haar short te kort is.

Na een heel aangename kennismaking met Bologna rijden we met de bus naar Montecatini Terme in Toscane. Morgen bezoeken we Firenze – hopelijk regent het niet al te veel …

In Albergo Paradiso worden we verwend met heerlijke pasta ammatriciana en lekker gegrild vlees, aardappeltjes met rozemarijn en een lekker slaatje. Als dessert, is er appeltaart. Met een bolle buik verlaten we de tafel – kan ook moeilijk anders na een dagje Bologna en een avondmaal in Albergo Paradiso.

We ronden de dag af met een spelletje zwartepieten (Lukas, Will en Pieter), enkele liedjes op de gitaar (Charlotte H, Ilke, Amber en Cato), een paar rondjes UNO (Lissa, Kato, Rune, Florian, Milan, Miro en Leen) of Exploding Kitten, een kaartspel met grappige afbeeldingen dat Pieter V introduceert bij Charlotte VO, Anne S, Julie en Seppe VDB. Jakob, Britt W, Rob en Sander spelen een spelletje Saboteur. Gezellige sfeer hier in Albergo Paradiso, waar we zoals steeds thuis komen.

Alles top hier! Hele fijne groep.

A domani!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X