BOEM! Bliksemslag. Toen werd alles stil. We draaien ons nog eens om in bed wanneer het onweer boven Montecatini Terme losbarst. Het lijkt alsof ze vanuit de hemel de regen met emmers naar beneden gooien – hopelijk wordt het in Firenze beter.

We besluiten door het slechte weer de dag iets later te beginnen: de cappuccinoclub vertrekt en masse om 8.10 uur, Ibrahima en Miro gaan joggen, in de regen. Ze lopen meer dan tien kilometer bij elkaar.

Vanaf vandaag bestaat onze groep uit een reisgezel meer, en wat voor een! Benvenuto, Gilberte. De immer sympathieke wiskundecollega uit het bos die zich altijd smijt komt iets na middernacht aan na de vastentocht begeleid te hebben en is klaar om erin te vliegen.

Na het ontbijt vergeet Kevin zijn derde jas – Rune en co fungeren als vangnet voor verstrooide professor Kevin, die nog steeds niet door heeft dat hij zijn tweede jas enkele dagen geleden al kwijtspeelde – tot hij dit verslag leest althans …

Afspraak om twintig voor tien in de lobby voor een wandeling naar het station van Montecatini Terme: we gaan met de trein naar Firenze. Het regent, maar we komen relatief droog aan in het station. Eens in Firenze wachten we in de regen op de bus die ons naar het panorama op de Piazzale Michelangelo brengt. Dat het een tijdje duurt voor de bus komt opdagen, kan de groep niet deren, zelfs het als sardienen op elkaar gepakt zijn, kan de sfeer niet drukken: fijne groep.

Tijmen demonstreert zijn kennis van het Japans – hij kan tot zeven tellen – aan de Japanners die opstappen, maar niemand reageert. Hij krijgt meer respons van een Milanees, waarmee hij een fijn gesprek heeft over koetjes en kalfjes.

Wanneer we aankomen op de Piazzale Michelangelo, gebeurt er een klein meteorologisch wonder: het stopt met regenen en de zon komt zowaar tevoorschijn. Het zicht op Firenze is prachtig en we nemen een hele mooie groepsfoto. We duiken de prachtige Toscaanse stad in en gaan op verkenning. De zon is zo goed als de hele dag van de partij, en dat in tegenstelling tot de voorspellingen. We worden gespaard en deze leuke groep verdient dat. Het lijkt wel alsof het in heel Toscane stormt, behalve waar wij ons bevinden.

Jeff, Nathan en Will gaan winkelen in de Guccistore in de buurt van Palazzo Strozzi, maar komen met lege handen terug. Dan hebben Rune, Jonas, Stijn, Wout en Michel meer succes in de 99 centwinkel. Robbe W koopt er een nieuwe outfit bij elkaar, Ids en Ruben multifunctionele ringen. Noor schaft een kleine koe aan, Miro een sleutelhanger met het stadsschild van Firenze erop. Loes tikt een Italiaanse vlag op de kop, ook Eggy krijgt er een waarmee hij als fiere gids kan rondlopen. Als je voor de veertigste keer een Italiëreis begeleidt, verdien je dat. Lorenza dingt af voor een pyjamabroek en vindt de verkoper met één tand maar een vreemde vogel.

Onze leerlingen gaan niet enkel winkelen, ook vandaag gaan ze de gastronomische toer op: ze proeven met veel smaak van Italië, verleggen hun grenzen. Dit is ook een geïnteresseerde groep: heek aandachtig tijdens de gidsbeurten

Het hardrockcafé van Firenze krijgt ook heel wat van onze leerlingen over de vloer: Ids, Robbe W, Jorien, Sander, Jorien, Rob en Seppe breiden hun kleerkast uit met een trui of T-shirt. Hebben zo’n T-shirt niet nodig om zich te verwarmen: Charlotte H, Ibrahima en Will – zij hebben genoeg aan de sjaal van Charlotte wanneer ze aan het eindpunt van de wandeling wachten. Het is een knus zicht.

Tijdens de treinreis terug naar Montecatini Terme slaat Klaas Vaak toe: Femke, Bart R, Wim V … Ze bevinden zich allemaal even in dromenland. Wanneer we aankomen begint het opnieuw te stormen … Wat een geluk hebben we vandaag gehad!

Avondeten: heerlijke lasagne, als secondo kip met frietjes en een slaatje – een heerlijk stukje ijstaart als dessert: feest!

Het avondprogramma: Juve-Milan in een lokale bar, De Mol kijken (Britt M valt in slaap, Loes, Lora en Anne volgen gefocust tot op het einde) of een spelletje spelen. Pieter V, Britt W, Jorien, Lotte, Anouck, Sander, Robbe B en Gilberte leggen elkaar het vuur aan de schenen en sluiten zo een mooie dag af met een gezellige avond.

Firenze was fantastisch, wat een reis!

Morgen staat Orvieto op het menu. Alvast een zalig Pasen!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

X
X