Betrokkenheid leerlingen

De leerlingen leren en leven voor een groot deel van hun jonge leven op school. Hier leren ze omgaan met elkaar, met gezag, met orde, met de structuren die aanwezig zijn, net zoals dat in de maatschappij plaatsvindt. Zij zijn participanten aan het schoolleven, zo kunnen ze hun eigen stem laten horen. Zo geven zij de school mee vorm.

Leerlingenraad

Leerlingen krijgen inspraak via een vertegenwoordiging per klas in een leerlingenraad. Deze raad kan advies uitbrengen over bepaalde beleidskwesties.
Er bestaat ook de mogelijkheid om een algemene leerlingenbevraging te laten plaatsvinden. In het verleden is dit reeds gebeurd over het gebruik van de GSM op school.

Participatie

Leerlingen kunnen mee participeren aan het schoolleven. Zij kunnen activiteiten voorstellen en mee organiseren.

In een gestructureerde vorm vindt dit plaats in het laatste jaar. Hier kiezen de leerlingen een schoolproject dat ze gedurende hun laatste jaar mee uitbouwen. Deze projecten zijn onder andere het mee ondersteunen van de inhaallessen, het begeleiden van de eerstejaars, het deelnemen en ondersteunen van de pestpreventie, het ondersteunen van de veiligheid in het verkeer en zo meer.

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search