Onze jaarthema's doorheen de jaren

  • 2020-2021
  • 2019-2020
  • 2018-2019
  • 2017 - 2018
  • 2016 - 2017
  • Eerder

Schooljaar 2019-2020 confronteerde ons plots met Corona: ons leventje werd op zijn kop gezet, naar school komen was geen evidentie meer, sociale contacten evenmin. Afstand houden en het gewone leven loslaten, dat werden nieuwe uitdagingen.

Ook dit schooljaar moet dat nieuwe ‘normaal’ volgehouden worden. We hopen met ons jaarthema te kunnen stilstaan bij wat deze moeilijke periode ons wel kan brengen: stilstaan en op verhaal komen. Inspiratie en zingeving vinden in hoopgevende verhalen, een goed boek of een helder gedicht.

We wensen iedereen fijne leesmomenten!

Een uitdagend nieuw schooljaar ligt voor ons: de modernisering S.O. start immers in het eerste jaar A met een nieuwe lessentabel en nieuwe leerplannen voor alle vakken. Werk aan de winkel dus…

Naast de vele nieuwigheden willen we uiteraard ook de sterktes van onze werking borgen en kwaliteitsvol blijven verderwerken.

Zoals elk jaar wil ons jaarthema daarbij voor iedereen op school een houvast zijn: we kijken naar wie we zijn en hoe we dingen doen om daaruit te leren en te groeien en vooral verder te kijken dan onszelf alleen.

Download volledige tekst

Trots jullie te mogen aankondigen dat wij dit nieuwe schooljaar, nog meer dan anders, fris en monter van start willen gaan.

Zoals beloofd vertrokken wij vanuit de bevindingen uit de bevraging welbevinden bij onze leerlingen vorig jaar en het tevredenheidsonderzoek bij onze ouders om onze werking en opvoedingsproject te optimaliseren.

Download volledige tekst

Met het jaarthema ‘Back to FUNdamentals’* willen we weer extra focussen op waar het echt om moet draaien: het goed leren en leven van onze jongeren, met bewuste aandacht voor de ‘basics’ en de kwaliteit van alle processen die op een school lopen.

Doen we eigenlijk altijd, maar dit jaar willen we dat ook bewuster GRAAG en met PLEZIER doen, samen met jullie!

Download volledige tekst

Ondertussen is het een goede traditie dat we elk schooljaar een jaarthema vooropstellen dat dienst kan doen als een inhoudelijke kapstok voor al wat we binnen ons project ondernemen. Dit jaar is dat ‘Weten waarom’

Als we vanuit ons duidelijke, gemeenschappelijk doel en project – het goed leren en leven van iedereen op school – steeds bereid zijn er gewoon vol vertrouwen voor te gaan, dan vinden we samen vast de juiste weg en antwoorden, dan weten we waarom…

Download volledige tekst
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search