Bij het ontbijt zien we enkele vermoeide oogjes. Ook het personeel van het hotel is nog niet goed wakker, wat zorgt voor lange rijen bij het ontbijt. Onze leerlingen mogen hun eten niet zelf opscheppen.

 

Vervolgens trekken we door het prachtige Toscaanse landschap op weg naar Siena. We rijden langs de magnifieke grindstroken die we kennen van de Strade Bianche. Thijs en Rik krijgen zin om op hun koersfiets te springen en erin te vliegen. We worden getrakteerd op een interessante gidsbeurt in de bus door Wim Vangheluwe. Alhoewel enkele leerlingen liever de binnenkant van hun ogen bekijken, jammer …  

 

Het stadsbezoek begint met een zware klim naar boven, om vervolgens uit te komen bij de Duomo. Opnieuw een prachtig (onafgewerkt) exemplaar. 

 

Verder genieten we in de stad nog van de Piazza Del Campo, waar twee keer per jaar de Palio wordt gehouden. Er wordt opnieuw veel gegeten en geshopt. Zo kopen Matthias, Toon en Joachim V.L. gedroogd fruit: gezonde jongens. 

 

Tim G. vindt vandaag en portefeuille, hij zoekt de wettige (Franse) eigenaar via Instagram. Hij haalt zijn beste Frans boven, maar het mag niet baten. De Française schakelt meteen over op Engels, helaas voor Tim! Maar de portefeuille kan worden terugbezorgd.  

 

Voor het avondeten worden we verwend met een uitgebreid buffet dat de hongerige magen kan vullen. Het buffet maakt duidelijk wie de grote eters zijn. Blijkt dat Tim G. kan wedijveren met Wim. Om het met de woorden van buschauffeur Dave te zeggen: “die eten wat ik eet op een hele week.” 

 

Tijdens het eten volgt zoals gewoon een briefing i.v.m. het verloop van de volgende dag. Maar deze keer hebben de leerkrachten een grote verrassing in petto! Verona wordt geschrapt uit het programma en we trekken morgen met de Italo (de Italiaanse TGV) richting Venetië! Het nieuws wordt onder luid applaus onthaald. De meisjes onder ons checken meteen hun weerapp om de gepaste outfit te kunnen kiezen. Enkele leerlingen stellen zich ook meteen kandidaat om morgen de bus in te laden: Yitske, Clara, Joachim T, Quinten, Kaat en Thomas stellen zich meteen kandidaat..

 

Het diner wordt afgesloten met een prachtig muzikaal intermezzo in de lobby gespeeld op de piano door Maud met de stemmen van Kaat en Yitske. My heart will go on van Celine Dion wordt gezongen, zou dit iets te maken hebben met het nieuws over Venetië?

Ps. we verwachten vrijdag rond 11.30u in Essen aan te komen. Jullie zoon of dochter zal jullie op de hoogte houden van onze terugreis en de exacte aankomsttijd!

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search