e dag werd zoals gewoonlijk gestart met de CappuccinoClub™. Er hadden veel mensen afgehaakt want we waren maar met 34 (nadat Robin nog een sprintje had getrokken om op tijd aan te komen). Mooi.

Ook de zon heeft vandaag afgehaakt, want het regende pijpenstelen. Na een korte busrit van ongeveer 45 minuten kwamen we aan bij de tram. De wereld was het niet eens met ons want het regende enkel harder en harder. We moesten goed opletten dat onze tickets niet nat werden.

De tram zat zo vol als maar zijn kan. Er was amper plaats voor ons allen en er kwamen alleen maar mensen bij. Een hoogtepunt echter was Jan z’n kameraadschap met een lokale bewoner. Ondanks de taalbarrière ontstond een hecht bondgenootschap. Het begon allemaal met een uitnodiging voor een potje Clash Royale.  Na dit spannend spektakel, wat eindigde in overwinning, was een vriendschap onvermijdelijk. Mooi.

We stapten uit aan Alamanni Stazione in de gietende regen. Na een kwartier schuilen in een treinstation moesten we een beslissing nemen. 2,5 kilometer wandelen naar ons verzamelpunt of een bus nemen.

De wandelaars gingen er met een stevig tempo vandoor. We zagen zeer mooie dingen, waaronder: Ponte Vecchio, Giardino delle Rose (Thomas in zijn nopjes met al die mooie kunstwerken van Folon daar) en een namaak David van Michelangelo. Zeer mooi. Het uitzicht op Firenze? Zeer mooi. De groepsfoto? Ook zeer mooi.

We vertrokken met de hele groep vanuit dat uitzichtpunt terug door de rozentuin. Na een korte wandeling kwamen we aan bij de Santa Croce, vanwaar we vertrokken voor de echte wandeltour. Velen namen een ‘freestyle’ route na de lunch.

De hoogtepunten waren het Palazzo Strozzi, het Palazzo Vecchio en de Dom. De architectuur is zeer indrukwekkend. Den Eggy biedt ons ingewanden uit een raam aan. Niemand is enthousiast. Niet zo mooi. Alhoewel: Dewi en Antoon blijken de culinaire avonturiers van ons gezelschap te zijn en vinden de lokale delicatesse heerlijk.

Gelukkig wordt het naarmate de dag vordert droger en droger: we genieten van het mooie Firenze.

De dag komt stilaan op z’n einde met een lekkere maaltijd en het spelen van wat kaartspellen. Leuke sfeer!

Tim, Brent & Jurrean

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search