Jodalie, Amber en Ines zijn als eerste aan de bus. Gevolgd door Laura, Silke, Anthe, Indi, Pauline, Evelien, Xanthe, Romy, Robin. De meisjes waren duidelijk in de meerderheid!

De telgroepjes worden opgestart, daarbij wordt bewezen dat Gilberte tot 18 kan tellen. Zij is tijdelijk verantwoordelijk voor het tellen van 2 groepjes. Bij het uitstappen blijkt dat de leerkrachten de foute wandelingen uitdelen. Oeps! Richard rijdt bijna mee met de buschauffeur naar de eindbestemming. Nadat iedereen is geteld, groepen compleet zijn en de juiste wandelingen zijn uitgedeeld, vertrekken we met de metro naar het centrum van Milaan.

We beginnen de wandeling aan het imposante Castello Sforzesco. We beginnen droog, maar beleven verder een regenachtige dag in Milaan. Tijdens de wandeling komen onze leerlingen langs verschillende bezienswaardigheden.

De leerlingen steken hun middelvinger uit naar Bart Raats ter hoogte van de beurs (zie foto)! Ze wandelen verder richting de opera. Ouders, jullie kunnen alvast operatickets bestellen, want onze leerlingen zijn zeer geïnteresseerd. Britt S. neemt de gidsbeurt over Da Vinci met veel plezier over van Gilberte Verbeeck. Wanneer de leerlingen het raadsel van Gilberte kunnen oplossen, krijgen ze een traktatie. We wachten vol ongeduld op de oplossing.

Ze wandelen via de Galleria Vittorio Emanuele II, waar gretig aan windowshoppen langs de winkels van vooral Italiaanse modehuizen, wordt gedaan. Stef, Siebe, Robbe P., Karel en Yannis zien hier de opname van een promofilm voor rugby met bekende speler Maxime Mbanda. Ines past perfect met de oorbellen van haar oma in de Milanese modebeeld.

Via de Galleria arriveerden de leerlingen bij de Duomo. Elien van Eekelen geeft hier haar eerst gidsbeurt in haar Italiëreiscarrière, ze wordt goed begeleid door Mie Van Der Jonckheyd. Na een korte rit met de tram, eindigt onze wandeling in de Navigliwijk tussen de kanalen van Milaan. Laura, Richard, Jason, Kato, Dylan, Siem, Siebe, Maximiliaan, Leilani, Ties, Ben, Victor, Jana en Charlotte arriveren te laat op de afgesproken plaats. Ze hadden de verkeerde brug genomen waardoor ze aan de verkeerde kant van het water zaten.

We nemen de metro naar de parking waar buschauffeur Harry ons staat op te wachten.

Onze rolstoelmeiden worden goed geholpen door hun collega’s. Onder andere Yannis, Wout S., Ties, Pauline en Xante helpen de rolstoelen de trappen op en af dragen in de metro. De rolstoelen worden af en toe ook ingepikt door deze jongens en meisjes.

Kim Celie had het koud, ze is regenjas vergeten. Gelukkig heeft Xante er twee bij en komt de ikea-cape van pas!

De busrit in de namiddag verloopt rustig. We slapen wat bij, na de regenachtige ochtend. Romy P. hoopt alvast op een bad in één van de volgende hotels!

Siem en Jorn zorgen ervoor dat het alarm in het wegrestaurant afgaat door het nemen van de foute uitgang. Silke en Isabella schrikken zich dan weer te pletter van een plots bewegend pluche aapje in de souvenirshop. Hugo vindt de chocolademilkshake van de McDonals niet goed, in tegenstelling tot de bananenmilkshake want die smaakt naar ‘Aldi-product’. Hij heeft spijt van zijn keuze. Robin en Ines wachten tevergeefs op een glutenvrije hamburger.

Rond 20u arriveerden we in het hotel en kregen we het avondeten: primo: lasagna, secundo: erwtjes met gebraad en saladbar. Als dessert krijgen we een stukje cake.

Hugo, Kato en Amber trakteren ons op een pianoconcertje in de lobby. Benieuwd wie er vanavond een stapje in de wereld zet…

A domani!

Recente berichten
Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kan ons steeds een e-mail sturen, wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search